OCENĚNÍ
OBJEVTE SVŮJ REVELTON
CZ
RYCHLÝ CHECK-IN
BLOG

Neobvyklá romantická místa v Praze

02.02.2023
NÁPADY NA CESTOVÁNÍ
Romantický výlet pro dva do pohádkové Prahy je v předvečer svátku všech zamilovaných tou nejlepší volbou. Karlův most v ranním tichu probouzejícího se velkoměsta nebo západ slunce na Pražském hradě nenechají nikoho lhostejným, ale s největší pravděpodobností si tento okamžik s vámi vychutnají další zamilované dvojice.

Pokud tedy nechcete vyrazit na výlet s prvními slunečními paprsky, navštivte jedno z neturistických míst Prahy pro estetický požitek s potřebnou dávkou soukromí. Vyberte si z našeho seznamu.
Vyšehrad
Svátek svatého Valentýna je nejlepší čas pro výlet na Vyšehrad, krásné historické hradiště a sídlo prvního českého krále s malebnou zahradou. Věnujte zvláštní pozornost novogotické bazilice Petra a Pavla, v níž je uchována vzácná relikvie nejromantičtějšího Valentýna na světě.
Samotný hradní komplex představuje celou řadu historických architektonických památek a park navíc nabízí úchvatný výhled na Prahu a Vltavu.
Petřín
Budete se tu cítit útulně kdykoliv. V pohanských dobách byl tento kopec zasvěcen bohu Perunovi, nyní se starověké obětiště proměnilo v barokní Kostel svatého Vavřince. Z vrcholu Petřína je kouzelný výhled na Pražský hrad, svahy celoročně zdobí Petřínské sady.
Mezi nejoblíbenější místa pro romantické procházky patří Petřínská rozhledna představující zmenšenou kopii Eiffelovy věže a lanovka s útulnými vozy.
Ostrov Kampa
Oáza romantiky se symbolickým názvem pražské Benátky. Kampa se nachází v samém srdci české metropole a je od ní oddělena úzkým vodním kanálem Čertovka.
Malebné domky na ostrově se nacházejí přímo u vody, čímž připomínají slavné italské město lásky a romantiky. Nejlepším dárkem na Valentýna v Praze je soukromá romantická plavba lodičkou po Čertovce.
Grébovka (Havlíčkovy sady)
Luxusní víceúrovňový park s vilou, malebným jezírkem s můstky, působivou romantickou jeskyní, fontánou se sochou Neptuna s tryskající vodou. Zamilované páry určitě ocení vyhlídku s romantickým altánem, rozsáhlou malebnou vinicí a nádherným výhledem na město.

Tuto tajnou oázu romantiky znají jen místní, takže si tu můžete vychutnat klid a soukromí a oddat se romantickým snům.
Nový Svět
Malebná pražská čtvrť spisovatelů, malířů a romantiků zamilovaných do života. Nejtišší zákoutí Prahy s malými roztomilými domky a atmosférou středověku. Nejzajímavějším a nejkrásnějším okamžikem v Novém Světě je čas, kdy na město padá soumrak a ulice se ponořují do teplého světla žlutých luceren.
Hořejší nábřeží
Železniční most nabízí krásný výhled na Vyšehrad a nábřeží Vltavy je skvělým místem pro romantické fotky: u vody na pozadí přátelských labutí, které jsou symbolem opravdové lásky a věrnosti.
Královská obora – Stromovka
Nejpoetičtější park, kde romantickou atmosféru určitě pocítíte na vlastní kůži a navždy si uchováte v paměti kouzelné chvíle klidu a soukromí. Stromovka je nejoblíbenější místo zamilovaných párů pro vyznání lásky a nabídky k sňatku.
Praha je město, kde se každá procházka může stát neuvěřitelným zážitkem, ale během valentýnského výletu je důležité se naladit na tu správnou notu.

Proto jsme v Revelton Studios Prague vytvořili speciální nabídku pro dva s ubytováním v nových apartmánech a pozorností na pokoji při příjezdu. V každém apartmánu najdete plně vybavenou kuchyni pro lenošivé ráno a díky poloze hotelu se rychle a snadno dostanete na jakékoli romantické místo ve městě.
S láskou, Revelton